WBO Nog geen winterbanden onder je wagen? Het is nog niet te laat. De winter moet nog beginnen! Bestel voortaan je allu velgen online. Klik hier Ontdek hier de voordelen van vierseizoensbanden. De oplossing voor de kleinere stadswagen. Maak je afspraak online! Makkelijk en snel! Weet je graag wat het kost? Vraag je offerte online aan.

ALGEMEEN

Uw veiligheid begint bij een bezoek aan onze werkplaats

Uw banden zijn het enige raakpunt dat uw wagen met het wegdek heeft. Voor uw veiligheid is het daarom van het grootste belang dat ze in perfecte staat zijn. Wij zijn er om u daarbij te helpen.

Wij verdelen alle gekende merken van banden en helpen u kiezen zodat u steeds beschikt over de beste band en dit zowel voor personenwagens, 4 x4 en bestelwagens.

Bridgestone
BF Goodrich
Firestone
Michelin
Goodyear
Continental
Uniroyal
Pirelli
Balanceren

Onze specialisten monteren uw banden en balanceren ze om een perfecte wegligging te garanderen. Elk van onze medewerkers is opgeleid om elk type voertuig te kunnen behandelen, ook terreinwagens of andere voertuigen met een groot vermogen.

Herstellen

Een klein lek is vaak snel hersteld, zonder dat u meteen een nieuwe band hoeft te kopen. Wij adviseren steeds de beste oplossing voor uw situatie.

3D uitlijning voor heel precieze wieluitlijning

De ophanging van uw wagen is bij aankoop optimaal afgesteld. Maar tijdens het gebruik is de positie van de ophanging en de stuurinrichting ten opzichte van het koetswerk onderhevig aan schokken en slijtage.

De precieze plaatsing van de wielen moet daarom regelmatig gecontroleerd worden en bijgesteld waar nodig. Een onzorgvuldig uitgelijnde wielbasis vormt immers de voornaamste oorzaak voor slijtage van de banden. Opgelet: laat de controle en het uitlijnen altijd over aan een vakman.

Correct uitgelijnde wielen geven u een betere stabiliteit, besparen brandstof en verlengen de levensduur van uw banden.

Stockage winterbanden

In ons bandenhotel zorgen wij voor een professionele stockage van uw winterbanden. In de speciaal voor rubber geconditioneerde ruimte heerst een vrijwel constante temperatuur en vochtigheidsgraad. Er is zeer weinig licht zodat het rubber in de band niet veroudert door UV-straling. Zodoende gaat de band langer mee en behoudt hij zijn specifieke wintereigenschappen langer. Ook voor de opslag van zomerbanden zijn deze condities optimaal.

Zomerbanden

Zomerbanden zijn de “standaardbanden”.

Ze zijn nodig om veilig en comfortabel te rijden. Zomerbanden presteren goed bij temperaturen van 7° of meer en optimaal bij temperaturen vanaf 15° en hoger. Door hun unieke rubbersamenstelling verslijten ze minder snel (dan winterbanden). Omwille van de kleinere rolweerstand zal het verbruik ook lager liggen.

Vierseizoensbanden

All season banden of banden voor elk seizoen!

WAT?

Vierseizoensbanden zijn een combinatie van zomer- en winterbanden in een enkele band. Een allseason-band geeft dus meer grip dan een zomerband (maar minder dan een winterband) en verslijt (in de zomer) ook iets sneller dan zomerbanden (maar minder vlug dan winterbanden).

VOORDELEN:

Een mix van de voordelen van winter- en zomerbanden; deze banden zijn zo ontwikkeld dat ze (suboptimaal) presteren in alle weertypes.

geen kosten van bandenwissel zoals bij winter en zomerbanden.

Geen kosten van stockage van winter- en zomerbanden, of meer ruimte indien u deze banden zelf zou stockeren.

Winterbanden

Waarom winterbanden plaatsen?

Bij temperaturen onder de 7°C verhardt het rubber van zomerbanden waardoor de grip op de baan vermindert.

Winterbanden hebben daarentegen een betere rubbersamenstelling die speciaal ontworpen is voor winteromstandigheden:

  • Remmen: je remafstand aan 60Km/u is 7 meter minder met winterbanden
  • Prestaties: optimale grip dankzij fijne lamellen in de blokjes van het profiel
  • Veiligheid: winterbanden zijn doeltreffend bij elke winterse ondergrond

Technisch gezien zorgen de lamellen op winterbanden voor:

  • Meer grip: de rubbersamenstelling verhardt niet bij lage temperaturen
  • Meer trekkracht: de lamellen kleven aan de harde ondergrond
  • Minder risico bij aquaplaning
  • Grotere afvoer van sneeuw / ijs dankzij het grotere bandenprofiel

De voordelen van de combinatie van winter- & zomerbanden:

  • Winterbanden zijn amper duurder dan zomerbanden maar veel veiliger in winterse omstandigheden

De kosten van een bijkomende set banden worden gecompenseerd door het geld dat u bespaart wanneer u uw zomerbanden niet gebruikt.